Finale Ligure – Nato Basen – Dag 3

Den tredje dagen gikk turen med shuttle (hotell sjefen kjørte oss med Hotel Van’en) til Nato Basen, et kjent område som ligger på en av de høyere toppene bak Finale Ligure. Dette er en gammel nedlagt Nato Base som ligger på ca 1100moh. Da vi kom opp hit blåste det katter og hunder, det kom flere opp dit etterhvert som skulle ta turen ned.

Vi startet med en liten klatring og deretter åpenbarte det seg en kjempe fin flyt sti som buktet seg nedover, etterhvert gikk det over i en fin grusvei som hadde fine doseringer nedover, helt til vi endte på en tverr vei. Derfra gikk turen videre ut til asfalt veien hvor vi måtte begynne oppstigningen igjen av de høydemeterne vi tapte på denne fantastiske nedkjøringen. I skogen her møtte vi tilogmed noen som kjørte motocross, dette var tydeligvis helt akseptabelt i denne skogen….

Vi klatret opp til toppen igjen og fortsatte litt videre nedover på asfalt til vi kom til en liten Ristorante, her inntok vi en lunch bestående av pasta som vanlig, en cola og en farris. Etter lunchen skulle vi ut pg finne stien som skulle ta oss hjemover, og selvfølgelig nedover,vi var jo fremdeles på 1000moh og bodde på ca 5moh (siden vi bodde i 2.etg.). Det ble kaldt å begynne på igjen, men vi fant stien. Den åpenbarte seg etterhvert i en vanvittig fet nedkjøring, vi brukte vel ca 1t på denne….helt utrolig. Vi la inn en liten fotosession, dette ble resultatet:

Det kommer en video edit etterhvert fra filmingen vi gjorde også. Etter dette run’et endte vi til slutt på en grusvei som tok oss videre nedover og til slutt ut på hovedveien. Deretter løette vi etter en sti som kunne ta oss videre til bunnen for å slippe å trille såpass mange høydemeter på asfalt, vi lette på kartet og fant noen stier der som så ut som noen fottur stier, men vi skulle jo ned og da er ikke det noen hindring. Vi fant noen gamle transport stier som tydeligvis var brukt i gamle dager.

Disse var bratte som fy fordi de gikk nesten rett nedover, det var bare å låse bakhjulet, håpe at det bremset nok og legge til litt brems på forhjulet, det gikk så bremseskivene ble ganske så varme etterhvert.
Vi endte til slutt opp i Calice Ligure en liten landsby rett ovenfor Finale. Vi trillet gjennom trange ganger ned til bunnen av dalen, og trillet fint tilbake til Piazzaen for et par velfortjente Birra.

Reklamer

En kommentar om “Finale Ligure – Nato Basen – Dag 3

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

opp ↑

%d bloggere like this: