Finale Ligure – Max Flax – Dag 2

Idag hadde vi maks flaks, etter å ha surret litt rundt i Finale Borgo, sjekket ut «The Ultimate Bikeshop» og Finale FreeRide, stakk vi innom en annen sykkelbutikk hvor vi fikk noen tips til dagens tur og KE fikk kjøpt seg en kul sykkeltrøye. Vi tråkket opp til San Benardino, 350 høydemeter på asfalt opp til dette lille stedet, vi spiste lunch fordi klokken allerede var blitt 12:00 og vi var sultne (som vanlig…) Vi spiste en fantastisk lunch, Chinghiale Ravioli, Cola, Aqua Frizzante (for å få i oss litt mineraler…) og avlsuttet med en esperesso på toppen. Utrolig godt, og ikke minst billig og fantastsik utstikt.

Deretter fant vi stien vi lette etter og hadde fått anbefalt i Fiale Borgo. Ikke uten grunn at denne var anbefalt av en lokal sti-sykler. Vi syklet på masse flyt gjennom fin skog, stier med stein og fjell. Deretter bar det nedover og vi havnet inn på en sti for turgåere litt for smal og bratt til at den kunne sykles og vi mistenkte at vi var på feil vei, men vi tok uansett sjansen på å fortsette. Det var ikke det dummeste vi hadde gjort, tvert imot. Plutselig åpnet det seg og stien ble en fin smal singletrack som snodde seg gjennom en trang dal med gamle grotter på sidene. Helt utrolig.

Etter dette fløt stien videre nedover mot Finalpia, utrolig fin flyt nedover hvor det åpnet seg til slutt med kjempe fin utsikt.

Vi kunne ikke gi oss enda, vi hadde tross alt en del høydemeter å gå på. Vi skimtet en liten sti i enden av veien som gikk mellom vinrankene og olivenlundene, vi syklet på og endte til slutt opp på gårdsplassen til en liten gård hvor veien fortsatte gjennom trange ganger bratt nedover til Finalpia. Fantastisk.

Her endte turen for idag, søndag den 12.05.2012.

Reklamer

3 kommentarer om “Finale Ligure – Max Flax – Dag 2

Legg til din

  1. Hei. Vi er på vei til Final Ligure, men har ikke gjort noen reservasjoner. Hvor bodde dere? Hadde dere noen faste guider avtalt på forhånd? None gode tips i forhold til overnatting, guiding osv. stier/trails som bare må prøves?
    Mvh May Kristin

    1. Hei, vi bodde på Hotel Medusa, de ordnet også guide for oss. Simone tok oss med første dagen, de andre dagene syklet vi på egenhånd med kart og gps. Medusa er et enkelt hotell, med eget sykkelrom med mekkestativ og vaskeplass i bakgården. Vi betalte 450eur for 2 personer i 4 dager. Ligger helt nede ved strandpromenaden midt i Finale.

    2. Ang stier er Le Manie området helt fantastisk, de klassiske utsiktsbildene du ser på nettet er tatt her. Nato Basen anbefales også, dit trenger man shuttle, på Medusa kjørt de oss opp dit. Det ligger mange beskrivelser av turer på nettet, men bor dere på et sykkelhotell i byen får dere sykkelkart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

opp ↑

%d bloggere like this: